Persoonlijk advies

Soms is het fijn om met iemand over persoonlijke zaken te kunnen praten. Bijvoorbeeld over iets waar u tegenaan loopt of dat u bezig houdt. Er zijn in Oegstgeest verschillende mogelijkheden voor persoonlijk advies.

Advies bij persoonlijke problemen

Iedereen heeft wel eens een probleem; u zit bijvoorbeeld niet lekker in uw vel, maakt zich zorgen over geld, werk, uw relatie of u heeft te maken met rouw of verlies. Vaak helpt het om daarover te kunnen praten met vrienden of familie. Soms komt u er dan nog niet uit of misschien durft of wilt u er niet met anderen over praten. U kunt dan terecht bij het maatschappelijk werk. De maatschappelijk werker luistert naar uw verhaal en uw vraag en biedt informatie en advies. Daarnaast biedt maatschappelijk werk bemiddeling, relatie- of gezinsgesprekken, online hulpverlening en er zijn diverse trainingen waar u aan kunt deelnemen.

Aan hulp door maatschappelijk werk zijn geen kosten verbonden. U kunt contact opnemen via het Sociaal Team Oegstgeest of binnenlopen tijdens het inloopspreekuur van het maatschappelijk werk (di, do en vr van 9 – 10 uur, Lijtweg 7, Oegstgeest).

Advies aan ouderen

Met het ouder worden dienen zich vaak ook specifieke vragen aan. De ouderenadviseur biedt een luisterend oor en kan informeren, adviseren, begeleiden en ondersteunen bij vragen op het gebied van wonen, zorg, welzijn en inkomen. Ze helpt bijvoorbeeld bij het regelen van persoonsalarmering, het invullen van lastige formulieren, het zoeken naar leuke activiteiten, vervoer in Oegstgeest of als er een klusje in huis gedaan moet worden.

Aan hulp door de ouderenadviseur zijn geen kosten verbonden. U kunt contact opnemen via het Sociaal Team Oegstgeest.

Advies bij psychische klachten

Het GGZ Informatiepunt is er voor iedereen met vragen over psychische klachten, bijvoorbeeld waar je het beste terecht kunt voor hulp of hoe je dit bespreekbaar kunt maken in je eigen netwerk. De consulenten van het GGZ Informatiepunt werken onafhankelijk van zorginstellingen en geven kosteloos objectieve informatie over geestelijke gezondheidszorg en psychische klachten.

Advies bij een beperking

MEE biedt (onafhankelijke) cliëntondersteuning aan mensen met een beperking. We hebben geen eigen zorgaanbod, maar geven informatie, advies en ondersteuning op maat. Samen kijken wij wat nodig is, zodat u uiteindelijk zelf weer verder kunt. MEE is specialist in het werken voor mensen met:
• een verstandelijke beperking
• lichamelijke beperking
• chronische ziekte
• mensen die moeilijk leren
• niet – aangeboren hersenletsel
• een vorm van autisme.

De MEE-consulent ondersteunt mensen met een beperking en hun familie. U kunt contact opnemen via het Sociaal Team Oegstgeest.