Hoe word ik vrijwilliger?

Het beste uit jezelf halen, iets voor een ander betekenen, een waardevolle bijdrage leveren aan iets waar jij blij van wordt, mensen leren kennen en nieuwe dingen leren. Vrijwilligerswerk levert veel op! Voor jezelf en voor de ander.
Vrijwilligersmakelaar Ivonne Janka (vrijwilligersmakelaar@dorpskracht.nl) helpt je graag op weg om vrijwilligerswerk te vinden dat bij je past.

Om te zien welke vrijwilligersvacatures er op dit moment zijn kijk je op de site van Dorpskracht (www.dorpskracht.nl): een digitaal platform waar vraag en aanbod van vrijwilligerswerk in Oegstgeest en omgeving samenkomen.

Kijk ook eens op de sociale kaart. Hier staan veel organisaties op die blij zijn met nieuwe vrijwilligers!

 

Regelingen voor vrijwilligers(organisaties)

Er bestaan diverse regelingen als waardering en stimulans voor vrijwilligers(organisaties):

  • U kunt in aanmerking komen voor een vrijwilligersvergoeding. Kijk op Belastingdienst voor meer informatie.
  • Organisaties die met vrijwilligers werken kunnen jaarlijks subsidie bij de gemeente aanvragen voor deskundigheidsbevordering of scholing van de vrijwilligers. Kijk op de website van de gemeente Oegstgeest voor meer informatie.
  • Doet u onverplichte en onbetaalde werkzaamheden voor anderen/de samenleving met een maatschappelijk doel? Dan bent u automatisch verzekerd via de gemeente voor het geval er schade etc. ontstaat. Kijk op de website van de gemeente Oegstgeest voor meer informatie.