Hoe word ik vrijwilliger?

Het beste uit jezelf halen, iets voor een ander betekenen, een waardevolle bijdrage leveren aan iets waar jij blij van wordt, mensen leren kennen en nieuwe dingen leren. Vrijwilligerswerk levert veel op! Voor jezelf en voor de ander.

Vrijwilligers Ivonne Janka en menno Nieuwenburg hebben zich opgeworpen als de ambassadeurs voor vrijwillige inzet in hun dorp. Onder de naam Dorpskracht bieden zij een gratis digitaal platform waar vraag en aanbod samenkomen. Kjk op de vacaturebank op www.dorpskracht.nl en vind vrijwilligerswerk dat jou plezier geeft!

Dorpskracht werkt samen met I-doe. I-doe zet zich regionaal in en biedt voor Oegstgeest trainingen die kunnen helepen bij het uitvoeren van je vrijwilligerswerk en adviesgesprekken. Een adviesgesprek is handig wanneer je nog niet goed weet wat de mogelijkheden zijn of wat bij je past. Tessa, adviseur van I-doe, denkt graag vrijblijvend met je mee.

Hieronder lichten wij een aantal organisaties uit die altijd blij zijn met meer aanbod van vrijwilligers. Voor de actuele vacaturebank verwijzen we je naar Dorpskracht.

Welke organisaties bieden vrijwillige zorg?

In Oegstgeest (en omgeving) zijn een groot aantal organisaties/groepen actief die ontmoetingsplekken, vrijwillige zorg en hulp bieden. Hieronder vindt u een overzicht:

  •   EVA– maatje voor mantelzorgers en kwetsbare inwoners
  •   Dorpscentrum: Ontmoetingsplek voor jong en oud.
  •   Radius: biedt veel verschillende diensten door vrijwilligers (telefooncircel, klusjes, bezoekjes, dorpsbus, administratieve thuishulp).
  •   Luisterlijn: vrijwilligers bieden emotionele ondersteuning via telefoon, chat of mail.
  •   Stichting Present: Groepen vrijwilligers worden ingezet voor kortdurende (practische) hulp op basis van verzoek hulpverlener.
  •   De Zonnebloem: biedt activiteiten en vakanties voor mensen met een beperking.