Persoonsalarmering

Iedereen wil zo lang mogelijk zelfstandig blijven wonen. Het is dan wel fijn te weten dat er hulp is als er een noodsituatie ontstaat, bijvoorbeeld wanneer u valt. Persoonsalarmering kan dan helpen. Met één druk op de knop van het medaillon dat u om uw hals of pols draagt, kunt u de meldcentrale waarschuwen. Deze centrale waarschuwt dan de door u opgegeven contactpersonen (sleutelpersonen) of zorginstelling (professionele achterwacht).

Hoe vraag ik professionele persoonsalarmering aan?
  • Radius heeft een contract met Zorg en Zekerheid, waarbij de kosten voor een groot gedeelte vergoed worden.  Voorwaarde is dat u een indicatie heeft van de huisarts. U kunt persoonsalarmering aanvragen bij Radius.
  • Wanneer u bij een andere Zorgverzekeraar bent verzekerd is het verstandig daar na te gaan of alarmering voor u wordt vergoed.
  • Als u niet verzekerd bent bij Zorg en Zekerheid en u krijgt de alarmering niet vergoed via uw eigen verzekering dan kunt u ook particuliere alarmering aanvragen bij Radius.

 

Sleuteladressen en professionele achterwacht

Er zijn twee mogelijkheden om persoonsalarmering te gebruiken. U kunt:

  • de hulp inschakelen van een familielid of andere contactpersonen (minimaal 3 personen) die gewaarschuwd worden als er op de knop wordt gedrukt.
  • U kunt ook de hulp van een zorgorganisatie inschakelen, zodat deze gewaarschuwd wordt bij alarmering. Deze professionele achterwacht wordt in Oegstgeest geboden door Marente en ActiVite. Zij hanteren hiervoor verschillende bedragen. Wanneer u lid bent van de ledenorganisatie van ActiVite of Marente betaalt u minder.