Maaltijden

Als u door omstandigheden tijdelijk of langdurig niet meer in staat bent om te koken, zijn er verschillende mogelijkheden om alleen of met anderen een warme maaltijd te nuttigen. In Oegstgeest zijn er diverse aanbieders voor maaltijdvoorzieningen.

Maaltijden aan huis

Wanneer u maaltijden aan huis bestelt kunt u kiezen voor koelvers- of diepvriesmaaltijden. Bij de maaltijden kan rekening worden gehouden met diëten of afwijkende voeding. De maaltijden worden 1 of 2 keer per week aan huis bezorgd.

Radius heeft onlangs het treurige besluit moeten nemen om te stoppen met de ‘Maaltijd aan Huisdienst’. Radius heeft jarenlang de ‘Maaltijd aan Huisdienst’, voorheen ‘Tafeltje Dekje’, met zorg en inzet uitgevoerd. Wij weten hoe belangrijk deze dienst is voor onze deelnemers en vrijwilligers; niet alleen een gezonde en lekkere maaltijd, wanneer nodig door de vrijwilliger in de koelkast bezorgd, maar ook het praatje en de oplettendheid maakte deze dienst uniek.

Gelukkig hebben wij een organisatie gevonden, waarvan wij denken, dat ze even zorgvuldig deze unieke dienst kunnen voortzetten. Radius zal in de week van 23 t/m 25 november 2020 de laatste keer bij u aan de deur komen om de maaltijden te bezorgen. Vanaf 30 november zal de organisatie ‘Eten met Gemak’ de bezorging overnemen. ‘Eten met Gemak’ heeft net zoals Radius wekelijks keuze uit diverse maaltijden, ook diverse dieetmaaltijden zijn mogelijk.  Daarnaast kunt u kiezen voor extra boodschappen, die dan gelijk worden meegeleverd.

In de voorliggende weken zullen wij u gaan informeren over de mogelijkheden bij ‘Eten met Gemak’ en zullen wij u laten kennismaken met hun assortiment. Dit zullen wij natuurlijk alleen doen wanneer u toestemming geeft. U kunt ook besluiten voor een andere leverancier van uw thuisbezorgde maaltijden te kiezen.

Ondanks dat het voor vele een moeilijk en treurig besluit is, gaan wij met onze vrijwilligers ervoor zorgen dat u ook in de laatste maanden uw bestelde maaltijden met dezelfde service thuisbezorgd krijgt. Wij zullen u op de hoogte houden van de veranderingen die gaan plaatsvinden. Zie ook bijgaande folders.

Wilt u meer informatie ?

Wanneer u vragen heeft of informatie wenst kunt u contact opnemen met Vincent Montanus (coördinator van de Maaltijd aan huisdienst) of Claartje Vissers (teamleider Regionale diensten) via tel.nr. 071 707 42 00.

Wij hopen dat u als deelnemer nog lang, lekkere en gezonde maaltijden kunt bestellen.

Overige maaltijdvoorzieningen

Marente verzorgt maaltijden via Apetito.

Bij de fietskruideniers kunt u uw dagelijkse boodschappen aan huis laten bezorgen door studenten. Meer informatie kunt u verkrijgen bij Radius (071-7074200).

Daarnaast zijn er nog andere aanbieders die Oegstgeest bedienen waaronder:

CoCuisine

Maaltijden afhalen

U kunt ook een verse maaltijd afhalen bij een ’thuiskok’ uit uw buurt. Op www.thuisafgehaald.nl kunt u een overzicht vinden van thuiskoks uit uw omgeving.

Via thuisafgehaald kan ook extra ondersteuning worden geboden wanneer u wat hulp kunt gebruiken rond de avondmaaltijd. Zo kan iemand bijvoorbeeld helpen bij het bestellen van een maaltijd, en er kan ook een maaltijd gebracht worden als u bijvoorbeeld niet goed ter been bent.

Via de website kunnen maaltijden worden besteld, maar u kunt zich ook zelf opgeven als thuiskok.

Maaltijden op locatie

Er zijn verschillende mogelijkheden om samen met anderen te lunchen of een avondmaaltijd te gebruiken.

Op dinsdagen organiseert Radius van 12.00 – 13.00 uur lunches in de Haeswijkflat. De lunch wordt verzorgd door vrijwilligers. De laatste dinsdag van de maand is altijd pannenkoekendag.Tegen een kleine vergoeding kunt u ook komen lunchen.

U kunt ook dagelijks terecht voor een warme maaltijd in het restaurant van Marente in van Wijckerslooth en Rustenborch. De maaltijden worden tegen vergoeding tussen de middag geserveerd van 11.30 – 13.30 uur.

Eet u mee is een initiatief van Wilma en Ruurt van den Berg, adres Erasmuslaan 81, 2343 JW te Oegstgeest. Zijn koken op dinsdag een lekkere warme maaltijd voor iedereen die behoefte heeft aan sociale contacten. De kosten variëren rond € 7,- per persoon afhankelijk van de kostprijs. Glas wijn kost € 1,- extra. Aanmelding uiterlijk één dag van tevoren. Zij zijn telefonisch te bereiken op 06-18281308 of per Email wilmavdstelt@gmail.com.

 

Maaltijdbereiding bij u thuis

Wanneer u niet zelf of met behulp van uw sociale netwerk een (warme) maaltijd kunt bereiden, kunt u in sommig gevallen in aanmerking komen voor hulp bij de bereiding van een maaltijd. Deze ondersteuning wordt geboden vanuit de WMO. Voor het aanvragen van een WMO-voorziening neemt u contact op met het Sociaal Team Oegstgeest. Als u al een WMO-consulent als contactpersoon heeft kunt u contact opnemen met hem/haar. Samen bespreekt u uw vraag en wat nodig is in uw situatie.