Maaltijden

Als u door omstandigheden tijdelijk of langdurig niet meer in staat bent om te koken, zijn er verschillende mogelijkheden om alleen of met anderen een warme maaltijd te nuttigen. In Oegstgeest zijn er diverse aanbieders voor maaltijdvoorzieningen.

Maaltijden aan huis

Wanneer u maaltijden aan huis bestelt kunt u kiezen voor koelvers- of diepvriesmaaltijden. Bij de maaltijden kan rekening worden gehouden met diëten of afwijkende voeding. De maaltijden worden 1 of 2 keer per week aan huis bezorgd.

 

Maaltijdvoorzieningen

Marente verzorgt maaltijden via Apetito.

Daarnaast zijn er nog andere aanbieders die Oegstgeest bedienen waaronder:

Maaltijden afhalen

U kunt ook een verse maaltijd afhalen bij een ’thuiskok’ uit uw buurt. Op www.thuisafgehaald.nl kunt u een overzicht vinden van thuiskoks uit uw omgeving.

Via thuisafgehaald kan ook extra ondersteuning worden geboden wanneer u wat hulp kunt gebruiken rond de avondmaaltijd. Zo kan iemand bijvoorbeeld helpen bij het bestellen van een maaltijd, en er kan ook een maaltijd gebracht worden als u bijvoorbeeld niet goed ter been bent.

Via de website kunnen maaltijden worden besteld, maar u kunt zich ook zelf opgeven als thuiskok.

Maaltijden op locatie

Er zijn verschillende mogelijkheden om samen met anderen te lunchen of een avondmaaltijd te gebruiken.

De laatste dinsdag van de maand is altijd pannenkoekendag bij de inloop koffieochtend van Radius.Tegen een kleine vergoeding kunt u ook komen lunchen.

U kunt ook dagelijks terecht voor een warme maaltijd in het restaurant van Marente in van Wijckerslooth en Rustenborch. De maaltijden worden tegen vergoeding tussen de middag geserveerd van 11.30 – 13.30 uur.

Voor meer mogelijkheden kunt u de Sociale kaart bekijken. https://www.sociaalteamoegstgeest.nl/sociale-kaart/

 

Maaltijdbereiding bij u thuis

Wanneer u niet zelf of met behulp van uw sociale netwerk een (warme) maaltijd kunt bereiden, kunt u in sommig gevallen in aanmerking komen voor hulp bij de bereiding van een maaltijd. Deze ondersteuning wordt geboden vanuit de WMO. Voor het aanvragen van een WMO-voorziening neemt u contact op met het Sociaal Team Oegstgeest. Als u al een WMO-consulent als contactpersoon heeft kunt u contact opnemen met hem/haar. Samen bespreekt u uw vraag en wat nodig is in uw situatie.