Maaltijden

Als u door omstandigheden tijdelijk of langdurig niet meer in staat bent om te koken, zijn er verschillende mogelijkheden om alleen of met anderen een warme maaltijd te nuttigen. In Oegstgeest zijn er diverse aanbieders voor maaltijdvoorzieningen.

Maaltijden aan huis

Wanneer u maaltijden aan huis bestelt kunt u kiezen voor koelvers- of diepvriesmaaltijden. Bij de maaltijden kan rekening worden gehouden met diëten of afwijkende voeding. De maaltijden worden 1 of 2 keer per week aan huis bezorgd. In Oegstgeest verzorgt Radius maaltijden via Maaltijd-aan-huis. Marente verzorgt maaltijden via Apetito.

Sinds kort kunt u ook vers bereide maaltijden bestellen. Via Bijzonder Thuisafgehaald koken buurtgenoten voor elkaar. Wij koppelen u aan een buur die dol is op koken. Hij of zij maakt graag een extra maaltijd voor u! U kunt dan op regelmatige basis een verse en gezonde maaltijd eten van een thuiskok in de buurt, bijvoorbeeld 1 of 2 vaste dagen in de week. Als u slecht ter been bent, vragen wij of de thuiskok het eten kan langsbrengen. Zo kunt u thuis genieten van het gerecht en leert u mensen kennen in de buurt. Bijzonder Thuisafgehaald is in Oegstgeest een samenwerking tussen Radius en Thuisafgehaald.

Wilt u meer informatie ?

Neem contact met ons op:
Bel met Radius 071 707 42 00 of mail naar judith@thuisafgehaald.nl
Online inschrijven kan op de website van bijzonderthuisafgehaald.

Bij de fietskruideniers kunt u uw dagelijkse boodschappen aan huis laten bezorgen door studenten. Meer informatie kunt u verkrijgen bij Radius (071-7074200).

Daarnaast zijn er nog andere aanbieders die Oegstgeest bedienen waaronder:

Maaltijden afhalen

U kunt ook een verse maaltijd afhalen bij een ‘thuiskok’ uit uw buurt. Op www.thuisafgehaald.nl kunt u een overzicht vinden van thuiskoks uit uw omgeving.

Via thuisafgehaald kan ook extra ondersteuning worden geboden wanneer u wat hulp kunt gebruiken rond de avondmaaltijd. Zo kan iemand bijvoorbeeld helpen bij het bestellen van een maaltijd, en er kan ook een maaltijd gebracht worden als u bijvoorbeeld niet goed ter been bent.

Via de website kunnen maaltijden worden besteld, maar u kunt zich ook zelf opgeven als thuiskok.

Maaltijden op locatie

Er zijn verschillende mogelijkheden om samen met anderen te lunchen of een avondmaaltijd te gebruiken.

Op dinsdagen organiseert Radius van 12.00 – 13.00 uur lunches in de Haeswijkflat. De lunch wordt verzorgd door vrijwilligers. De laatste dinsdag van de maand is altijd pannenkoekendag.Tegen een kleine vergoeding kunt u ook komen lunchen.

U kunt ook dagelijks terecht voor een warme maaltijd in het restaurant van Marente in van Wijckerslooth en Rustenborch. De maaltijden worden tegen vergoeding tussen de middag geserveerd van 11.30 – 13.30 uur.

Eet u mee is een initiatief van Wilma en Ruurt van den Berg, adres Erasmuslaan 81, 2343 JW te Oegstgeest. Zijn koken op dinsdag een lekkere warme maaltijd voor iedereen die behoefte heeft aan sociale contacten. De kosten variëren rond € 7,- per persoon afhankelijk van de kostprijs. Glas wijn kost € 1,- extra. Aanmelding uiterlijk één dag van tevoren. Zij zijn telefonisch te bereiken op 06-18281308 of per Email wilmavdstelt@gmail.com.

 

Maaltijdbereiding bij u thuis

Wanneer u niet zelf of met behulp van uw sociale netwerk een (warme) maaltijd kunt bereiden, kunt u in sommig gevallen in aanmerking komen voor hulp bij de bereiding van een maaltijd. Deze ondersteuning wordt geboden vanuit de WMO. Voor het aanvragen van een WMO-voorziening neemt u contact op met het Sociaal Team Oegstgeest. Als u al een WMO-consulent als contactpersoon heeft kunt u contact opnemen met hem/haar. Samen bespreekt u uw vraag en wat nodig is in uw situatie.