Hulp bij de administratie en inkomensbeheer

Het bijhouden van persoonlijke (financiële) administratie is soms een hele klus. Regelingen veranderen en soms moeten zaken digitaal worden afgehandeld. Vindt u het lastig om uw financiële situatie en administratie op orde te brengen en houden, dan zijn er diverse mogelijkheden voor ondersteuning.

Professionele en vrijwillige ondersteuning bij administratie

Via Radius kunnen ouderen, mensen die chronisch ziek zijn of mensen met een beperking geholpen worden bij het op orde brengen en houden van de financiële administratie. Zo wordt bijvoorbeeld binnengekomen post doorgenomen, belastingaangifte gedaan, worden bankafschriften doorgenomen en formulieren ingevuld en verstuurd. Wanneer nodig kan er ook voor worden gezorgd dat er contant geld (pindienst) beschikbaar is.

Wanneer er schulden zijn waarvoor nog geen saneringsregeling is getroffen of als u onder beheer gesteld bent zijn er andere mogelijkheden voor ondersteuning. Lees verder bij schuldhulpverlening.

  • Afhankelijk van de behoefte en de situatie van de klant kan de ondersteuning geboden worden door een geschoolde vrijwilliger of een professionele medewerker.
  • In specifieke situaties kunt u in aanmerking komen voor een indicatie voor individuele begeleiding. De kosten voor hulp bij de administratie worden dan via de WMO vergoed. Wanneer er geen indicatie is of te veel inkomen voor ondersteuning kunt u ook tegen betaling een professionele medewerker van Radius inschakelen.
Ondersteuning bij schulden

Samen lukt ’t, dat is waarin wij geloven bij SchuldHulpMaatje. Zeker als je in de schulden zit, of dreigt te komen, heb je iemand nodig die in je gelooft en je helpt. Zonder te oordelen, maar gewoon met je aan de slag gaat om weer financieel orde op zaken te stellen. Een gecertificeerd SchuldHulpMaatje doet dat. Kan jij een maatje gebruiken om schulden te voorkomen of om je schulden op te lossen? Kijk op de website www.voorelkaarleiden.nl/schuldhulpmaatje of mail naar schuldhulpmaatjeoegstgeest@voorelkaarleiden.nl.

Schuldhulpmaatje biedt:

•           preventieve hulp wanneer iemand moeite heeft met zijn administratie.

•           ondersteuning tijdens een schuldsanering.

•           nazorg

Belastinginvuldagen

Radius organiseert jaarlijks invuldagen voor de belastingen. Voor € 13,00 wordt u door professionals en vrijwilligers geholpen bij het doen van de belastingaangifte.