Nieuws Zelfbeeld bij kinderen met autisme en/of adhd

november 2, 2017

Op woensdagavond 22 november organiseert Balans regio Rijnland een informatieavond over het zelfbeeld bij kinderen met autisme en/of ADHD.

Autisme en ADHD zijn aandoeningen die in iedere fase van het leven voor nieuwe uitdagingen zorgen. Hierdoor ervaren kinderen met ASS en/of ADHD vaker afwijzing door hun omgeving dan hun leeftijdsgenoten en wordt hierdoor hun zelfbeeld beïnvloed. De vraag waar veel ouders mee worstelen is hoe het zelfbeeld van jeugd met ADHD en/of ASS eruit ziet. Hoe kan je zien dat er sprake is van een negatief zelfbeeld en wat kun je er als ouders of leerkracht aan doen om dit te verbeteren? Deze onderwerpen zullen worden besproken door dr. Bianca Boyer van de Universiteit van Amsterdam. Zij doet onderzoek naar het zelfbeeld en de behandeling ervan bij kinderen en jongeren met ADHD en/of ASS. Ook zal zij de tijd nemen om vragen te beantwoorden.

Voor verdere informatie zie onze poster

 

Datum 22 november 2017
Locatie Korte Vlietschool, Schubertlaan 131, 2324 CR Leiden
Tijdstip Ontvangst en boekentafel vanaf 19:30 uur; lezing van 20:00 tot 22:00 uur
Kosten € 5 voor leden Balans/NVA en studenten; € 9 voor overigen, inclusief koffie/thee (Maximaal 2 kaarten per schoollidmaatschap voor het ledentarief).
Informatie Voor meer informatie kunt u mailen naar Tineke Valentijn op info@balansrijnland.nl
Aanmelden Wilt u zich aanmelden bij  info@balansrijnland.nl en daarbij vermelden of u lid bent van Balans en met hoeveel personen u komt.