Nieuws Radius Dorpsbus stapt over op maandabonnement

maart 21, 2018

De Dorpsbus van Radius Oegstgeest is bestemd voor alle mensen die ouder zijn dan 55 jaar en woonachtig in Oegstgeest. Er is een lift aanwezig voor mensen met een rollator of een rolstoel. Helaas kan de bus geen scootmobiel vervoeren.de bus wordt bestuurd door een groep vrijwilligers.

De bus rijdt elke werkdag van 8.30u-12.15u en 12.45u-17.00u in Oegstgeest, in de wijken van Leiden tot aan de spoorbaan en de ziekenhuizen LUMC en Alrijne. ook rijdt de bus naar Mariënhaven in Warmond.

Maandag tot en met vrijdag kunt u tussen 9.00u-11.00u bellen met de telefoniste om een rit te boeken of een rit af te zeggen. Het telefoonnummer is 071-7074290. Minimaal een dag van te voren kunt u een rit aanvragen en maximaal een week vooruit. Daarnaast kunt u s’ morgens nog een aanvraag doen voor dezelfde middag. De telefoniste vertelt u dan of er nog plaats is.

Wanner u voor de eerste keer mee wilt me de bus:

  • u belt tussen 9.00u-11.00u naar de telefoniste
  • u geeft de gegevens van de rit door.
  • De chauffeur geeft u een inschrijfformulier  en machtigingskaart tijdens de eerste rit. u krijgt een eenmalig voorlopig inschrijfbewijs . Dit is 3 weken geldig.
  • na inzending van het inschrijfformulier en machtigingskaart ontvangt u een inschrijfbewijs thuis. Die toont u aan de chauffeur wanneer u met de bus mee gaat.
  • u kunt zoveel gebruik maken van de Dorpsbus als u onze planning het toelaat.

Wanneer u geen gebruik meer wilt maken van uw dorpsbusabonnement, kunt u dit schriftelijk opzeggen. Ook kunt u de machtiging st door het insturen van de rode machtigingskaart. Wij houden een opzegtermijn van een maand op maandeinde. Dat wil zegge dat u altijd nog voor de lopende maande en de opvolgende maand abonnementsgeld verschuldigd bent.