Nieuws Mantelzorggroep Odensehuis

maart 12, 2019

Vanaf februari 2019 start Odensehuis Leo met de mantelgroep. In deze groep kunnen mantelzorgers van naaste(n) met (beginnende) dementie en/of geheugenproblemen ervaringen delen met andere in een vergelijkbare situatie.  Er worden geen pasklare antwoorden en oplossingen geboden. Wel geloven we dat we van elkaars ervaringen kunnen leren en samen veel kennis in huis hebben. We willen een vertrouwde omgeving creëren waarin iedereen zich vrij voelt. De groep wordt begeleidt door twee ervaren vrijwilligers.

Mantelzorgers kunnen een keer aansluiten en zelf bepalen of en hoe vaak zij aanwezig zijn. Er zijn geen kosten aan de mantelgroep verbonden. Uiteraard kan men altijd vrijwillig iets bijdragen. Dan zorgen wij dat dit ten goede komt aan de activiteiten van het Odensehuis.

Wanneer? Vooralsnog is de mantelgroep op woensdag 27 maart, woensdag 17 april en woensdag 8 mei. Vanaf 14.30 uur is er inloop, de mantelgroep start om 14.45 uur. Het is na 14.45 uur niet mogelijk om nog binnen te lopen. Om 15.45  wordt afgerond.

De mantelgroep komt buiten de reguliere openingstijden van het Odensehuis bij elkaar en staat ook open voor mantelzorgers die het Odensehuis niet bezoeken.

Waar? Odensehuis Leo, Rosmolen 28 in de Merenwijk (in de passage tegenover Albert Heijn richting de bibliotheek)

We stellen een berichtje vooraf op prijs als een mantelzorger wilt komen. Dat kan per mail via info@odenshuisleo.nl of telefonisch via 071-7074227.  Mantelzorgers kunnen hun aanwezigheid ook op maandag of dinsdag doorgeven aan de coördinator bij het Odensehuis.

 

Voel je vrij de mantelgroep te delen met cliënten en collega’s. Er kan verwezen worden naar www.odensehuisleo.nl/mantelgroep en de uitnodiging in de bijlage kan worden geprint en gedeeld.