Nieuws Magazine Sociale kaart Oegstgeest verschenen

oktober 8, 2020

Deze week is het de nationale week tegen eenzaamheid. Hét moment om een nieuw magazine uit te brengen boordevol informatie over zorg en welzijn in Oegstgeest, inclusief adressen en telefoonnummers van contactaperonen en organisaties. Het project Samen tegen eenzaamheid Oegstgeest biedt alle Oegstgeestenaren dit boekje gratis aan. 

Een sociale kaart wijst u de weg
De sociale kaart wijst inwoners de weg naar organisaties en activiteiten op het gebied van welzijn. Alle inwoners, organisaties, verenigingen en stichtingen presenteren zich in dit magazine met hun diensten, hulp en activiteiten. Het boekje is bedoeld om iedereen de weg te wijzen op die momenten dat er, om welke reden dan ook, extra behoefte aan is. Dit kan zijn als je ouder bent of wanneer je met een beperking leeft. Of omdat je als vrijwilliger juist iets wil doen voor een ander.  

Centrum voor Jeugd en Gezin en Sociaal Team
Als iemand een vraag heeft over zorg en welzijn, zijn er twee manieren in Oegstgeest om antwoorden te krijgen. De eerste mogelijkheid is via het Centrum voor Jeugd en Gezin, voor vragen over het opgroeien en opvoeden. De andere vraagbaak is het Sociaal Team Oegstgeest, bedoeld voor iedereen die ouder is dan 18 jaar. Bij beide teams kun je terecht voor informatie, advies en zorg. Maar ook daar­buiten is er een breed scala aan activiteiten, hulp en ondersteuning waar de inwoners van Oegstgeest gebruik van kunnen maken. In deze sociale kaart staan alle vrij toegankelijke, niet-commerciële aanbieders in Oegstgeest. 

Ook een exemplaar van het magazine ontvangen?
Stuur een mail met uw naam en huisadres naar sociaalmakelaar@oegstgeest.nl of bel met de gemeente via nummer 14071. Dan sturen wij het boekje graag toe. 

De meest recente versie is altijd te vinden op www.sociaalteamoegstgeest.nl/sociale-kaart