Nieuws De mantelzorgwaardering

september 20, 2018

Bent u mantelzorger en zorgt u voor iemand die woont in Oegstgeest? Dan komt u in aanmerking voor een mantelzorgwaardering van de gemeente Oegstgeest.

Gemeente Oegstgeest heeft grote waardering voor de enorme inzet van mantelzorgers. Met de mantelzorgwaardering geven zij inwoners de mogelijkheid om hun mantelzorger in het zonnetje te zetten en te bedanken voor alle hulp.

Mantelzorgers zijn mensen, langdurig en onbetaald zorg voor een (chronisch)ziek of gehandicapt persoon in hun omgeving. Dit kan een partner of kind zijn, maar ook een ander familielid, vriend of kennis. Mantelzorgwaardering wordt gegeven als de inwoner minimaal 8 uur per week en minimaal 3 maanden mantelzorg van een mantelzorger heeft ontvangen.

De mantelzorgwaardering van de gemeente Oegstgeest bestaat uit een mooi boeket bloemen. Deze boeketten worden gemaakt door de leerlingen van het Wellantcollege Oegstgeest en wordt thuis bezorgd bij de mantelzorger door de Fietskruideniers (www.fietskruideniers.nl)

de mantelzorgwaardering kan één keer per jaar aangevraagd worden door de hulpvragen of door de mantelzorger zelf en wordt rond de Dag van de Mantelzorg (10 november) aan de mantelzorger uitgereikt.

Waardering aanvragen?

Vul dan het formulier in op www.wijzijneva.nl onder de tab ‘mantelzorgers’. Heeft u geen computer , dan kunt u bellen naar EVA 071-5161445.

Aanmelden voor de waardering kan voor de gemeente Oegstgeest tot 15 oktober.