Nieuws Alzheimercafé

april 29, 2019

Veranderd gedrag bij dementie

In Leiden, Oegstgeest en Leiderdorp zorgen meer dan 6.000 mensen voor iemand met dementie. De helft combineert dit met een baan en/of de zorg voor kinderen. Meer dan de helft van de mantelzorgers geeft aan zwaar belast of overbelast te zijn. Een veel voorkomende oorzaak hiervoor is het veranderende gedrag van hun naaste met dementie.

Bang, boos en in de war; emoties die zomaar kunnen optreden bij dementie. Is boos dan echt boos, of begrijpen we elkaar minder goed? Waar komt het door? Mantelzorgers staan soms voor raadselen bij veranderd gedrag en moeten creatief zijn in de omgang met de ander.

In het Alzheimer Café op donderdag 9 mei komt Daphne Hulspas, een gezondheidszorg-psycholoog. Zij geeft advies hoe in deze situaties te handelen. Er is uitgebreid gelegenheid om vragen te stellen.

De livemuziek wordt deze avond verzorgd door Calamity Jazz.

Het Alzheimer Café Leiden, Oegstgeest en Leiderdorp is een ontmoetingsplaats, waar mensen met dementie, hun partners, familieleden en andere belangstellenden elkaar in een ongedwongen sfeer kunnen ontmoeten en ervaring kunnen uitwisselen. De doelstelling is voorlichting geven over dementie en de gevolgen ervan bespreekbaar maken.

De locatie is: SBO De Vlieger, Boerhaavelaan 298, 2334EZ te Leiden.

De zaal is open om 19:00, het programma start om 19:30.

Het volledige jaarprogramma is te vinden op de website van het Alzheimer Café Leiden e.o.

Veel informatie is te vinden op dementie.nl