Nieuws Alzheimer Café over slapen

januari 7, 2020

Mensen met dementie slapen vaak slecht. Komt dat door de ziekte, of verhogen slaapproblemen het risico op Alzheimer? Dat wordt onderzocht. Duidelijk is dat mensen die lange tijd slecht slapen meer alzheimereiwitten in het hersenvocht hebben dan mensen met een normale nachtrust. Slechts één verstoorde nacht kan al zorgen voor een toename van die alzheimereiwitten. Veel vragen zijn nog onbeantwoord. Maar dat een regelmatige nachtrust de gezondheid bevordert, is klip en klaar.

Op donderdag 16 januari wordt Astrid Hooghiemstra senior onderzoeker bij het VUmc Alzheimercentrum geïnterviewd in het Alzheimer Café.

De muziek wordt verzorgd door de Netz.

Het Alzheimer Café Leiden, Leiderdorp en Oegstgeest is een ontmoetingsplaats, waar mensen met dementie, hun partners, familieleden en andere belangstellenden elkaar in een ongedwongen sfeer kunnen ontmoeten en ervaring kunnen uitwisselen. De doelstelling is voorlichting geven over dementie en de gevolgen ervan bespreekbaar maken.

De “kroegbazen” Martine Heruer en Joke Vos heten U op donderdag 16 januari van harte welkom in SBO De Vlieger, Boerhaavelaan 298, 2334EZ te Leiden.

De zaal is open om 19:00, het programma start om 19:30.

Het volledige jaarprogramma is te vinden op de website van het Alzheimer Café Leiden e.o.

Veel informatie is te vinden op dementie.nl