Gemeente Oegstgeest wil mantelzorgers graag ondersteunen. ook krijgt u als u bent aangemeld jaarlijks een attentie van de gemeente. Zorgt u al langere tijd voor een naaste en bent u dus mantelzorger? Meld u dan aan via de website van Eva.

U kunt via dit formulier in contact komen met een mantelzorgconsulent voor ondersteuning.

Bent u mantelzorger en zorgt u voor iemand die woont in Oegstgeest? Dan komt u in aanmerking voor mantelzorgwaardering van de gemeente Oegstgeest.

De gemeente Oegstgeest heeft grote waardering voor de enorme inzet van mantelzorgers. Met de mantelzorgwaardering geven zij de inwoners de mogelijkheid om hun mantelzorgers in het zonnetje te zetten en te bedanken voor alle hulp.

Mantelzorgers zijn mensen, die langdurig en onbetaald zorgen voor een (chronisch) ziek of gehandicapt persoon in hun omgeving. Dit kan een partner, ouder of kind zijn, maar ook ander familielid, vriend of kennis. de mantelzorgwaardering wordt gegeven als de inwoner minimaal 8 uur per week en minimaal 3 maanden mantelzorg van een mantelzorger heeft ontvangen.

De mantelzorgwaardering van de gemeente Oegstgeest bestaat uit een mooi boeket bloemen. Deze boeketten worden gemaakt door de leerlingen van het Wellantcollege Oegstgeest, en worden thuis bezorgd bij de mantelzorger door de Fietskruideniers (www.fietskruideniers.nl).

De mantelzorgwaardering kan maar één keer per jaar aangevraagd worden door de hulpvrager of door de mantelzorger zelf en wordt rond de dag van de mantelzorg (10 november) aan de mantelzorger uitgereikt.

Waardering aanvragen?

Vul dan het formulier in op www.wijzijneva.nl onder de tab ‘mantelzorgers’. Mocht u geen computer tot uw beschikking hebben, dan kunt u bellen naar EVA (071-5161445).

Aanmelden voor de gemeente Oegstgeest kan het hele jaar door. Aanvragen die na 15 oktober binnenkomen worden meegenomen naar het volgende jaar.