Telefoonmatch Radius

De meeste mensen hebben op het moment minder contact met anderen, veel mensen maken zich zorgen of weten niet hoe ze de dag moeten doorkomen. Medewerkers en vrijwilligers van Radius leveren extra inspanningen om deelnemers te bellen en de burenhulp groeit via Radius en BUUV en op andere manieren.

Mensen die in deze tijd meer telefonisch contact willen, kunnen via Radius gematcht worden. Zo’n Telefoonmatch wordt vervolgens zoveel mogelijk op maat gemaakt. Voelt u zich bijvoorbeeld wat onveilig, bezorgd of kwetsbaar, dan zoekt Radius naar een vrijwilliger met wat meer ervaring. Maar ook wanneer er behoefte is aan een gesprek voor de gezelligheid of een luisterend oor, helpen wij u een goede match te vinden.

Vrijwilligers van de Telefoonmatch vragen we om een, twee of maximaal drie keer per week naar een of meer mensen te bellen om te vragen hoe het gaat en of er praktische hulp nodig is. Is er behoefte aan meer contactmomenten per week, dan gaan we zoeken naar een extra Telefoonmatch.

Mantelzorgers kunnen ook meedoen met de Telefoonmatch voor een gesprek. Degene voor wie zij zorgen, kan natuurlijk ook aangemeld worden.

Wilt u een gesprekspartner zijn en/of een luisterend oor bieden?

Of wilt u graag gebeld worden omdat u behoefte heeft aan contact?

Bel dan naar Radius via tel. nr.: 071 707 42 00 en vraag naar de Telefoonmatch Oegstgeest. Hiervoor kunt u ook mailen aan Adinda Heemskerk, Sociaal werker, a.heemskerk@radiuswelzijn.nl, Alice van Elk, wijkmedewerker, a.vanelk@radiuswelzijn.nl of bellen naar Sietske Steenbergen, Sociaal Makelaar via tel.nr.: 06 83 07 98 84.

Overige mogelijkheden voor een luisterend oor:

Luisterlijn 0900-0767

ANBO 0348 – 46 66 66 (speciaal coronahulplijn)

Rode Kruis 070-4455 888 (speciaal coronahulplijn)