Afscheid nemen van een dierbare op de intensive care, het is lastig en nauwelijks mogelijk. En dan de uitvaart. Een lege aula, geen knuffel, zoen en schouder om uit te huilen. Het zijn bijzondere tijden. Tranen vloeien van verdriet én van onmacht om sociale nabijheid te ervaren op fysieke afstand. Allerlei digitale communicatiemiddelen en creatieve oplossingen bieden mogelijkheden. Maar toch, nabestaanden in Corona tijd rouwen onder zware omstandigheden. Juist daarom hebben zij onze erkenning en aandacht nodig.

Rouwen onder verzwaarde omstandigheden

Fysieke afstand verzwaart het rouwproces en verhoogt het risico op psychosomatische klachten. Landelijk Steunpunt Verlies biedt daarom, juist in deze Corona-tijd, een luisterend oor in de vorm van twee begeleidingsgesprekken en een virtuele nabestaandengroep in corona tijd. Beide diensten worden gratis aangeboden.

Een gratis luisterend oor

De stichting ‘Landelijk Steunpunt Verlies’ biedt een luisterend oor in de vorm van twee begeleidingsgesprekken en virtuele nabestaandengroepen. In de virtuele nabestaandengroepen wordt aandacht besteed aan verhalen van nabestaanden, mindfulness en professionele rouweducatie. De 150 Rouw- en verliesbegeleiders die met het Landelijk Steunpunt Verlies verbonden zijn, bevestigen dat Corona nabestaanden met deze combinatie het beste geholpen zijn.

Wilt u deelnemen?

Dat mag, graag zelfs. We zijn er voor u. U kunt zich inschrijven voor de virtuele nabestaandengroepen via www.steunbijverlies.nl/corona. Heeft u liever even persoonlijk contact? Dat kan ook. Neem dan contact op met Margreeth van der Oord via 06-29566691 of info@steunbijverlies.nl.