Oma’s soep bij Radius

21-04-2022

Oma’s soep bij Radius

Om eenzaamheid structureel te bestrijden organiseert Oma’s Soep wekelijks kookdagen waarbij jong en oud samen soepen koken op verschillende locaties door heel Nederland.

Ouderen en vrijwilligers gaan gezellig samen snijden en maken een praatje met elkaar. De kookmiddag eindigt met een vrolijke Oma’s Soep lunch, waarbij de ouderen en jongeren kunnen genieten van hun eigen kookkunsten.
Oma’s soep komt samen met studenten, langs buurt- en verzorgingshuizen. Dit doen zij op donderdagen, iedere keer op een andere locatie in Leiden.
Er wordt extra soep gemaakt, voor ouderen die nog zelfstandig thuis wonen, en niet naar de middag kunnen komen. De soep wordt op vrijdag langs gebracht met een bloemetje en een zelfgeschreven kaartje.
Dit was de eerste keer dat Oma’s soep in Oegstgeest bij Radius langs kwam en hopelijk niet de laatste. “Wat hebben we genoten. Er ontstonden leuke, maar ook confronterende gesprekken tijdens het schoonmaken en snijden van alle ingrediënten. Onder het genot van een drankje en een spelletje wachtte iedereen terwijl de soep aan het gaarkoken was”, aldus Alice van Elk van Radius.
De ingrediënten voor de soep zijn geredde groentes en worden gesponsord door een supermarkt.

“Wilt u ook een keer mee helpen en mee-eten? Vanaf januari komen de studenten iedere derde donderdag van de maand soep maken.”
Aanmelden kan bij Radius op 071-7074200 of via de mail a.vanelk@radiuswelzijn.nl. “Is het moeilijk voor u om op de locatie te komen? De Dorpsbus kan geregeld worden.”