Bel Cante in De Paulus

20-03-2022

Bel Cante in De Paulus

Op zondag 20 maart is er een bijzonder concert in Cultuurhuis De Paulus, Warmonderweg 2, Oegstgeest, aanvang 16.00 uur (deur open: 15.30 uur).

Met de titel GEWOON brengt Bel Cante liederen, ballades en chansons over dieren en hun gewoontes.

In dit programma is een keuze gemaakt uit het wereldrepertoire van 1710 tot heden van onder andere de componisten Dessau, Poulenc en Moussorsky, en zigeunerliederen over liefde en paarden. In de liederen laten Paola Tuin, zang en Niek van der Meij, piano de betekenis van de dieren naar voren komen zowel in de teksten als in de verschillende muziekstijlen. Zoals bijvoorbeeld Die Forelle van Schubert en de Tierverse van Paul Dessau, waarin de politiek op de hak wordt genomen. Rik van Boeckel heeft een aantal teksten geschreven om het thema te omlijsten en zo de positieve punten van dieren naar voren te laten komen. Ron Mittelmeier heeft Poolse partizanenliederen uitgevoerd en gekoesterd in Polen, en brengt die ten gehore. In dit programma zijn alle liederen en teksten in een theatraal jasje gegoten!

Voor het concert dat duurt tot 17.45 uur, kunnen kaarten besteld worden via paolatuin@gmail.com of telefonisch: 071 5310865. Toegang: 15 euro inclusief pauzedrankje.